blog
15.06.2022

Matrace Materasso: novinky a trendy pre rok 2022

Podľa 93% ľudí je pohodlný matrac dôležitý pre kvalitný spánok. Na tom sa napokon zhodujú aj odborníci, ktorí dodávajú, že správnou voľbou matraca je možné predísť bolestiam chrbta, krčnej chrbtice a hlavy. Poďme sa bližšie pozrieť na to, prečo je matrac pre náš spánok taký dôležitý a aký matrac zvoliť.

Matrac je kľúčom ku kvalitnému spánku

Niet pochýb, že kvalitný spánok je zásadný pre naše fyzické aj psychické zdravie. Na kvalite spánku sa do značnej miery podieľa práve správny výber matraca. Kvalitný matrac by mal telu poskytovať dostatočnú oporu a podporovať správne držanie tela. Nevhodný matrac naopak môže viesť nielen k bolestiam chrbta a krčnej chrbtice, ale môže mať aj negatívny vplyv na vaše kĺby a krvný obeh.

Ako spoznáte, že máte nevhodný matrac?

Ak sa počas noci často budíte, prevaľujete sa a ráno sa prebúdzate dolámaní a ubolení, je veľmi pravdepodobné, že je na vine zlý matrac. Treba si tiež uvedomiť, že aj keď máte kvalitný matrac, postupom rokov sa znižuje jeho oporná funkcia, ktorú poskytuje telu.

Udáva sa, že životnosť matraca je okolo okolo 5 až 10 rokov. Avšak z hygienického hľadiska sa odporúča matrac meniť najmenej po 7 rokoch.

Ako vybrať správny matrac?

Z vyššie uvedeného vyplýva, že sa rozhodne oplatí investovať do kvalitného matraca. Pri výbere je potrebné vziať do úvahy hneď niekoľko parametrov. Ide najmä o materiál, z ktorého je matrac vyrobený, rozmery a výšku matraca, tvrdosť a v neposlednom rade nosnosť matraca. Matrac vyberajte aj s ohľadom na to, v akej polohe najčastejšie spíte

V ponuke sú aj matrace, ktoré sú vytvorené na mieru ľuďom s konkrétnymi zdravotnými problémami, napríklad alergikom, ľuďom s bolesťami chrbtice alebo ľuďom, ktorí sa v noci nadmerne potia.

Zoznámte sa s novinkami v ponuke Materasso

My v Materasso veľmi dobre vieme, aký je spánok pre život každého z nás dôležitý, preto sme aj v roku 2022 predstavili niekoľko noviniek, ktoré sú založené na maximálnom komforte, moderných technológiách a vysokej kvalite použitých materiálov. Poďme sa na ne pozrieť bližšie.

Matrac Hydrolatex Duo

Prvou z noviniek je matrac Hydrolatex Duo s výškou 23 cm, nosnosťou 160 kg a piatimi zónami rozloženia hmotnosti, ktorý je vhodný aj pre ľudí s bolesťami krížov a pre ľudí, ktorí sa v noci nadmerne potia. Jadro matraca je tvorené priedušnou hydrolatexovou vrstvou a kokosovou doskou. Matrac je spojený s poťahom Algua, ktorý je obohatený o špeciálne mikrokapsule s extraktom z morských rias Spirulina.

Matrac Herbal Lux

Kvalitný spánok sľubuje aj matrac Herbal Lux s výškou 21 cm a nosnosťou 125 kg, ktorý sa odporúča ľuďom s bolesťami krížov. Komfort pri spánku zaisťuje kombinácia studenej peny Herbal s výťažkami z harmančeka a PUR peny a poťah Lyocell Jump Design.


Matrac Herbal Lux s výťažkom z harmančeka.

Matrac Herbal Spinal

Ďalším matracom, ktorý do vašej spálne vnesie dotyk prírody, je 24 cm vysoký matrac Herbal Spinal so siedmimi zónami tuhosti a nosnosťou 140 kg, ktorý je vhodnou voľbou aj pri nadmernom potení a bolestiach krížov

Jadro matraca kombinuje komfortnú pamäťovú penu Visco Camilca spolu so studenou penou so špeciálnym profilom Herbal s výťažkami z harmančeka, kokosovým vláknom a priedušnou hydrolatexovou vrstvou. Za zmienku stojí aj príjemný poťah Organic Cotton.

Matrac Magic Sleep

Chcete sa vyspať lepšie ako kedykoľvek predtým? Toto prianie dokáže ľahko vyplniť matrac Magic Sleep s výškou 21 cm a siedmimi zónami tuhosti, ktorý uľaví pri bolestiach hlavy a krížov. Je vhodný aj pre osoby, ktoré sa počas noci potia.

Čo sa týka zloženia matraca, je tvorený studenou penou Antracit so špeciálnou antidekubitnou úpravou, mäkčenou penou Nightfly a levanduľovou penou, ktorá obsahuje esenciálny olej s výťažkami z levandule.


Antidekubitný matrac Magic Sleep uľaví pri bolestiach hlavy a chrbtice.

Matrac Camilca Comfort

Nielen pre tých, ktorí sa v noci potia alebo ich trápia bolesti krížov, ale aj pre všetkých tých, ktorí si chcú počas spánku dopriať ten najvyšší komfort, je určený matrac Camilca Comfort. Jedná sa o matrac s výškou 22 cm a nosnosťou 130 kg, ktorého jadro je vyrobené z pamäťovej peny Visco Camilca, studenej peny Herbal s výťažkami z harmančeka a peny Eliocell. Matrac vyniká aj poťahom Carbon prešitým PES vláknom.

Publikované 15.06.2022
Aj ty sa chceš poriadne vyspať? Pozri naše matrace