blog
26.05.2022 ⦁ Konštrukcia postele

Na posteli vyrobenej na mieru zažijete najpohodlnejší odpočinok

Kvalitný spánok a odpočinok stojí za vašou dobrou náladou, zdravím aj životnými úspechmi. Aby ste sa dobre vyspali, je potrebné dodržiavať nielen pravidlá spánkovej hygieny, ale taktiež si pre odpočinok zvoliť správny rám postele v kombinácii s matracom a roštom. Aká posteľ splní vaše individuálne požiadavky? Predsa tá, ktorá je vyrobená na mieru!

Prečo sa rozhodnúť pre designové postele od Materasso?

Spoločnosť Materasso bola založená v roku 1995, kedy sa zameriavala predovšetkým na výrobu zdravotných a ortopedických matracov, antialergických prikrývok, vankúšov a dekoračných diek. Od roku 2009 sa venuje aj výrobe kontinentálnych postelí a roštov.

Spoločnosť združuje odborníkov s bohatými a dlhoročnými skúsenosťami v oblasti výroby ortopedických matracov a postelí. Dizajnéri a konštruktéri sledujú všetky nové trendy v odbore, a tak môžu zákazníkom prinášať najmodernejšie riešenia v oblasti odpočinku a spánku. Obľúbenosť postelí, nábytku a matracov značky Materasso tkvie predovšetkým vo funkčnom spojení jednotlivých prvkov. Nejde len o dizajn, ale aj pohodlie a kvalitu, ktorá sa podpisuje na dlhej životnosti.

V Materasso si môžete nechať vyrobiť posteľ na mieru a môžete sa spoľahnúť, že zamestnanci spoločnosti vyjdú vašim predstavám a očakávaniam maximálne v ústrety. Pri posteliach si môžete zvoliť nielen rozmer a typ rámu, ale aj:

  • prevedenie nožičiek
  • výšku čela
  • poťahový materiál
  • matrac

Ako sa stavia posteľ?

Zatúžili ste po posteli na mieru? Zistite, z čoho sa posteľ skladá a čo všetko si môžete nechať vyrobiť podľa svojich predstáv.

Model postele

Materasso má v ponuke desiatky modelov postelí. Stačí si len vybrať, či dáte prednosť designovej alebo kontinentálnej kategórii. Vyberať môžete aj z pestrej ponuky dizajnovo spracovaných čiel. Posteľ si môžete nechať vyrobiť v rozmeroch, ktoré budú najlepšie zodpovedať priestorovým možnostiam vašej spálne. V rámci detského a teenager programu je možné si nechať zhotoviť posteľ už od šírky 90 cm.

Korpus postele

Po výbere modelu príde na rad korpus postele alebo spací systém. Každý korpus môžete kombinovať s akýmkoľvek čelom aj nožičkami. Rovnako čalúnenie bude vo vašich rukách. Aké korpusy sú v ponuke?

  • BOXSPRING 22-32 – boxspringová, čiže kontinentálna posteľ, patrí k tým najpohodlnejším. Ide o unikátny korpus postele, ktorý sa skladá z masívneho rámu s pružinovou kostrou. Pružiny slúžia ako podklad pre horný matrac. Starajú sa o dokonalé rozloženie tlaku, čím zaisťujú ten najluxusnejší odpočinok a spánok. Ložná plocha boxspringu je vybavená špeciálnou poťahovou látkou, ktorá zaisťuje, aby sa horný matrac neposúval. Matrac nie je zapustený do rámu, ale dokonale lícuje s boxspringom. Posteľ nemá úložný priestor.
  • BOXSPRING Mobil – korpus americkej postele boxspring je zhodný s popisom vyššie. Navyše však umožňuje plynulé polohovanie hlavy, chrbta a nôh. O nastavenie sa stará elektromotor, ktorý ovládate ovládačom.
  • DESIGNOVÁ posteľ s výklopom UP MAXI – kombinuje v sebe prednosti boxspringu, ale navyše je doplnená o veľkorysý úložný priestor. Úložný priestor nie je delený priečkami, takže máte prístup k celej ploche. O pohodlné zdvíhanie aj s ťažšími matracmi sa stará odolné kovanie a piesty.
  • DESIGNOVÁ posteľ UP Metal – jedná sa o korpus, ktorý je určený pre veľký partnerský matrac. Rošt má špeciálnu kovovú konštrukciu s pneumatickými piestami, ktoré sa postarajú o pohodlné zdvíhanie ložnej plochy a bezproblémový prístup k úložnému priestoru. Pri tom je možné demontovať dno, čo znamená, že sa vám bude pod posteľou ľahko upratovať.
  • DESIGNOVÁ posteľ UP BV/NV – tento korpus sa od UP Metal líši v použití drevených výklopných roštov. Posteľ je vhodná na použitie dvoch oddelených matracov. Korpus postele je dostupný s úložným priestorom, ale aj bez neho.

Látka a farba čalúnenia

Korpus a čelo postele si môžete nechať očalúniť materiálom, ktorý bude najlepšie spĺňať vaše predstavy. Vybrať si môžete aj z bohatej palety farieb. Vďaka tomu bude každá dizajnová posteľ jedinečná. V ponuke sú rôzne tkaniny, ale aj eko koža či koženky. Každý typ je k dispozícii v najrôznejších farbách a štruktúrach. Materasso ponúka viac ako 150 farebných odtieňov od celosvetovo najuznávanejších značiek s poťahovými látkami na trhu.


Obrázok: Farba a materiály čalúnenia sú vo vašich rukách.

Nožičky

Na jedinečnosti postele sa podpisujú aj nožičky. V našej ponuke nájdete nožičky z dreva, kovu a plastu. Pestré je aj tvarové prevedenie, ktoré môže byť jednoduché symetrické, ale aj originálne tvarované. Okrem tvaru a materiálu si môžete zvoliť aj farebné prevedenie.

Matrace

V Materasso sa matrac vyrába od A do Z. Pracujú tu odborníci na vývoj, výrobu a expedíciu, preto je možné matrac vyrábať aj v atypických rozmeroch. Ponuka produktov je natoľko pestrá, že si z nej vyberú aj tí najnáročnejší zákazníci. Aby ste sa rozhodli pre matrac, ktorý splní všetky vaše individuálne požiadavky na komfortné spanie, je vhodné sa poradiť s odborníkom. V ponuke nájdete matrace:

  • z prírodných materiálov
  • pružinové
  • zdravotné
  • sendvičové
  • detské
  • seniorské
  • antibakteriálne
  • z latexu
  • zo studenej peny
  • z lenivej peny
  • sendvičové a ďalšie

Okrem toho sú k dostaniu aj špeciálne matrace s vysokou nosnosťou. Podľa vašej výšky, hmotnosti či zdravotných ťažkostí vám odborníci pomôžu vybrať presne taký typ, ktorý bude zodpovedať všetkým vašim požiadavkám. K matracom si môžete zvoliť aj vhodný poťah so špeciálnymi úpravami (antibakteriálny, pre príjemné zaspávanie, pre alergikov a ďalšie).

Doplnky

Aby vám to v spálni dokonale ladilo, môžete si nielen k americkej posteli vybrať naviac doplnky v rovnakom dizajne či farbe. Voliť môžete napríklad z pohodlných kresiel či praktických taburetov. Nechýba ani ponuka nočných stolíkov, podnožiek či lavíc.


Obrázok: Posteľ môžete doplniť aj taburetom či lavicou v rovnakom dizajne.

V Materasso neustále sledujeme trendy a novinky v oblasti spania. Preto prichádzame na trh s produktmi, ktoré najlepšie zodpovedajú súčasným požiadavkám moderného človeka. Ktoré prekrásne postele sme predstavili v Nitre? Prezrite si naše luxusné novinky.

Publikované 26.05.2022
Aj ty sa chceš poriadne vyspať? Pozri naše matrace