blog
18.08.2023

Zistite, ako sa vyrába posteľ na mieru v Materasso

V posteli strávite až tretinu svojho života. Vychutnajte si ju v krásnej čalúnenej posteli vyrobenej na mieru, ktorá dokonale zapadne do vašej spálne. V našej rodinnej spoločnosti Materasso vyrábame postele podľa osvedčených postupov, ale zároveň inovujeme, aby sme vyhoveli súčasným trendom. Spite v posteliach, ktoré majstrovsky spájajú dizajn a pohodlie.

Vdýchnite svojej spálni dušu s čalúnenou posteľou vyrobenou na mieru

Posteľ je najdôležitejším kusom nábytku v spálni. Z hľadiska pohodlia je dôležitá pre regeneračný spánok a kvalitný odpočinok. Z hľadiska dizajnu určuje celkovú náladu a atmosféru spálne. V spálni by ste mali mať posteľ, ktorá dokonale zodpovedá vašim predstavám a požiadavkám. Preto je najlepším riešením čalúnená posteľ s vysokým čelom vyrobená na mieru.

Prečo si vybrať posteľ vyrobenú spoločnosťou Materasso?

V Materasso vám vyrobíme posteľ k vašej plnej spokojnosti. Výber každej časti postele je len na vás. Čo všetko bude spĺňať vaše požiadavky?

  • Rozmery - vyrábame klasické king size bed s rozmermi 180 × 200 cm, ale aj nadrozmerné a predĺžené postele 180 × 210 alebo 220 cm. Potrebujete extra veľkú posteľ? Ani to pre nás nie je prekážkou. Dokážeme vyrobiť aj obrovskú rodinnú posteľ s rozmermi 270 × 230 cm.
  • Spací systém - korpus postele môže mať boxspringový systém, kde je namiesto roštu v spodnej časti postele umiestnená pružinová výplň. Vyrábame aj postele s roštom, s úložným priestorom alebo bez neho. Spací systém môže mať polohovateľný aj výklopný rošt.
  • Čelo - môžete si vybrať zo širokej ponuky posteľových čiel, ktorých veľkosť prispôsobíme vašim predstavám.
  • Čalúnenie - na výber máte stovky štruktúr látok. Pokiaľ ide o farby, naša ponuka zahŕňa viac ako 1 000 odtieňov.
  • Nožičky - nožičky postele môžu byť drevené, kovové alebo plastové.

K posteli vyrobenej na mieru vám môžeme dodať aj atypický matrac a rošt.

Dizajnová posteľ vyrobená na mieru
Obrázok: Vyberte si typ čela a korpusu, prevedenie nožičiek a farbu čalúnenia.

Nábytok a doplnky do spálne vyrábame od roku 1995.

Materasso je rodinná firma s históriou, ktorá siaha až do roku 1995. Na začiatku sme sa zameriavali na výrobu zdravotných a ortopedických matracov, antialergických prikrývok, vankúšov a dekoračných prikrývok.

V roku 2009 sme začali vyrábať kontinentálne postele a rošty, ktoré vyrábame podľa želania našich zákazníkov. Od roku 2012 sme začali vyrábať aj štýlové sedacie vaky. Ročne našu dielňu opustí 300 000 matracov a 70 000 roštov.

Dodávame pohodlné matrace, kvalitné rošty a dizajnové postele nielen do domácností, ale aj do luxusných hotelov. Predávame nielen na Slovensku, ale expedujeme aj do Českej republiky, Poľska, Rumunska, Rakúska, Nemecka, Švajčiarska, Holandska, Fínska, Dánska, Veľkej Británie, Chorvátska, Talianska, Ukrajiny, Litvy, JAR a Panamy.

Kvalita a ručná výroba sú našou najvyššou prioritou

Naše výrobky vyrábame na Slovensku. Nájdete nás v srdci Oravy, konkrétne v obci Oravské Veselé. Na spracovanie používame moderné stroje, ale veľká časť výroby sa nezaobíde bez ľudskej pomoci. Stroje si nevedia poradiť s tými najjemnejšími detailmi, ktoré sú pre kvalitu výrobku mimoriadne dôležité.

  • Výroba matracov na mieru - šikovné ruky pomáhajú pri vrstvení pien a iných materiálov, z ktorých sa skladá jadro. Majú na starosti aj detaily pri výrobe poťahu, ako je napríklad prišívanie zipsu.
  • Rošty vyrobené na mieru - naši zamestnanci implementujú spojovacie a kotviace materiály a zostavujú celý rošt.
  • Postele vyrobené na mieru - nezaobídeme sa bez ľudskej zručnosti, najmä pri čalúnení, ktoré má najväčší vplyv na celkový dizajn a vzhľad.

Atypický matrac na mieru
Obrázok: Vyrobíme aj atypický matrac na mieru.

Kvalita našich výrobkov a spokojný zákazník sú našou najvyššou prioritou. Sme držiteľmi mnohých certifikátov a osvedčení, ktoré túto kvalitu deklarujú.

  • Certifikát FSC - deklaruje, že pracujeme s drevom, ktoré pochádza z trvalo udržateľne obhospodarovaných lesov.
  • ISO 9001 - pri výrobe dodržiavame systém riadenia kvality ISO 9001.
  • Nezávadné lepidlo - na lepenie materiálov používame certifikované, zdravotne nezávadné lepidlo SIMALFA zo Švajčiarska.
  • Certifikát Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv - naše matrace nájdete na zozname registrovaných zdravotníckych pomôcok.
  • Certifikát Öko-Tex Standard 100 - ide o medzinárodný systém testovania a certifikácie, ktorý sa zameriava na textil. Potvrdzuje výrobu zdravotne bezpečných materiálov.

Máte záujem dozvedieť sa viac o našej spoločnosti? Sledujte náš Youtube kanál. Zavedieme vás do výroby, ukážeme vám spracovanie a poradíme vám s výberom postelí, matracov a roštov.

Sledujeme trendy, ale držíme sa tradícií

Doba ide stále dopredu, preto naši odborníci pozorne sledujú, aké inovácie sa uplatňujú pri výrobe nábytku a doplnkov do spální. Ako prví v Európe sme napríklad ošetrili naše matrace levanduľovou impregnáciou, ktorá chráni posteľ pred hmyzom a moľami, ale pomáha aj pri nespavosti. Levanduľová vôňa upokojuje a podporuje kvalitný spánok.

Chápeme, že okrem moderných trendov je dôležité držať sa aj postupov, ktoré sa rokmi osvedčili, preto naše výrobky spájajú pokrok dneška s tradíciou osvedčených postupov z minulosti.

Výroba postele na mieru krok za krokom

Zaujíma vás, ako postupujeme pri výrobe postele? Pozrite si video.

Postele nemáme na sklade, ale vyrábame ich po prijatí objednávky. Hneď ako navštívite niektorého z našich predajcov alebo si pozriete náš katalóg a vyberiete si časti postele, začne sa výroba nábytku. Čo všetko si vyberáte?

Spací systém

Ponúkame celkom 5 spacích systémov alebo korpusov. Na ich výrobu používame kvalitné masívne drevo z trvalo udržateľne obhospodarovaných lesov. Masívny rám je zárukou dlhej životnosti. V ponuke máme:

  • BOXSPRING 22-32 – boxspringová alebo kontinentálna posteľ poskytuje najpohodlnejší odpočinok. Pevný rám je vyplnený pružinovým systémom, na ktorom je položený matrac na spanie. Matrac nie je zapustený do rámu. Dokonale splýva s boxspringom a vďaka špeciálnemu poťahu matraca zostáva na svojom mieste. Korpus nemá žiadny úložný priestor.
  • BOXSPRING Mobil – korpus postele dopĺňa nastaviteľný rošt s elektromotorom, ktorý umožňuje pohodlné nastavenie sklonu hlavy a dolných končatín.
  • DIZAJNOVÁ posteľ s výklopom UP MAXI - na rozdiel od boxspringu má veľký nedelený úložný priestor. Prístup k nemu je jednoduchý vďaka odolnému kovaniu a piestom.
  • DIZAJNOVÁ posteľ UP Metal - má špeciálny rošt s kovovou konštrukciou, ktorý je určený na položenie jedného veľkého manželského matraca. Pod matracom sa nachádza úložný priestor, ktorý je vďaka pneumatickým piestom ľahko prístupný.
  • DIZAJNOVÁ posteľ UP BV/NV - korpus je identický s posteľou UP Metal, ale má drevené výklopné rošty a možno doň vložiť dva samostatné matrace. Korpus je k dispozícii s úložným priestorom alebo bez neho.

Vysoká posteľ s čalúneným čelom
Obrázok: Ponúkame niekoľko typov korpusov.

Čelo postele a výber čalúnenia

S výberom korpusu si vyberáte aj čelo postele a látku, ktorou bude celý rám a čelo očalúnené. Na výber máme látkové poťahy, ale aj kožu či eko kožu. Materiály sú k dispozícii v stovkách štruktúr. Samozrejme, nechýbajú ani látky so špeciálnou úpravou na jednoduché čistenie alebo odolnosť voči tekutinám. Pokiaľ ide o farby, môžete si vybrať z 1 200 odtieňov.

Celkovo ponúkame 30 rôznych spracovaní čela. Stačí si vybrať dizajn a oznámiť nám rozmery. Bez problémov dokážeme vyrobiť aj obrovské čelá s rozmermi napríklad 300 × 600 cm.

Nožičky

Dokonca aj taký detail, ako sú nožičky, bude podľa vašich predstáv. V našom katalógu máme drevené, kovové a plastové posteľové nožičky. Okrem výrobného materiálu si môžete vybrať aj tvar a farbu. Ponúkame nožičky s rôznymi výškami, a to od 3 do 13 cm. Ak doma vysávate a upratujete pomocou robotického vysávača, určite odporúčame zvoliť nožičky vyššie ako 10 cm. Vďaka tomu sa vysávač pohodlne dostane pod posteľ.

Drevené, kovové a plastové posteľové nožičky
Obrázok: Aj voľba nožičiek je vo vašich rukách.

Aby vám to v spálni ladilo

Okrem čalúnených postelí s vysokým čelom ponúkame aj iný čalúnený nábytok. Patria sem kreslá, taburetky a podnožky. Nábytok očalúnime rovnakou látkou, aby dokonale ladil s vašou posteľou. Môžete sa však rozhodnúť aj pre inú štruktúru alebo odtieň látky a vytvoriť si tak vo svojej spálni obľúbené materiálové vrstvy, ktoré dodajú miestnosti jedinečný nádych.

Zdravý spánok nie je spojený s kompromismi. Doprajte si posteľ, ktorá do bodky spĺňa vaše požiadavky na pohodlný nočný odpočinok.

Publikované 18.08.2023
Aj ty sa chceš poriadne vyspať? Pozri naše matrace