blog
20.07.2023

Ako vyrábame rošty do postele u nás v Materasso?

Rošty na mieru budú dokonale zodpovedať vášmu zdravotnému stavu, spánkovým návykom, hmotnosti alebo typu matraca. V našej dielni vyrábame rošty od A po Z. Jednotlivé diely spracúvajú špičkové stroje, ale montáž sa nezaobíde bez šikovných ľudských rúk. Nahliadnite pod pokrievku výroby matracov v spoločnosti Materasso.

Kedy sa oplatí zaobstarať si rošt do postele na mieru?

Ku kvalite spánku prispieva nielen matrac, ale aj rošt. Matrac a rošt považujte za nerozlučnú dvojicu, bez ktorej by ste sa určite dobre nevyspali.

Kedy by som sa mal rozhodnúť pre posteľový rošt vyrobený na mieru?

  • Keď máte posteľ vyrobenú na mieru - Ak ste si nechali vyrobiť posteľ na mieru, oplatí sa investovať aj do roštu vyrobeného na mieru. Tak budete mať istotu, že dokonale sadne do vašej postele. Rošty vyrobené na mieru sa používajú aj v atypických posteliach, ktoré majú napríklad nezvyčajný tvar alebo iné rozmery ako sériovo vyrábané postele.
  • Keď máte zdravotné problémy - najmä ak máte problémy s pohybovým aparátom alebo ste v rekonvalescencii a väčšinu času trávite v posteli - pre vašu kondíciu je dôležitý nielen matrac, ale aj rošt. Rošt by mal dokonale rozložiť tlak vyvíjaný na matrac. Pri ležaní v posteli by ste mali mať maximálne pohodlie. V akejkoľvek polohe počas spánku by ste sa mali cítiť ako na obláčiku. Nikde by vás nemalo nič tlačiť.

Vedeli ste, akú dôležitú úlohu zohráva v posteli rošt?

Myslíte si, že rošt je v posteli len preto, aby sa matrac neprepadol na zem alebo do úložného priestoru postele? Jeho poslanie je oveľa dôležitejšie. Je zodpovedný za maximálnu cirkuláciu vzduchu a vetranie matraca. Ak privádza k matracu dostatok vzduchu, eliminuje sa riziko vzniku plesní a výskytu roztočov.

Pružnosť je vlastnosť roštu, ktorá ovplyvňuje rozloženie tlaku pôsobiaceho na matrac. Matrac si vďaka pružnosti roštu zachováva anatomický a stabilný povrch. Čím je rošt pružnejší, tým viac chráni váš matrac. Vedeli ste, že sa môžete dobre vyspať aj na tenkom matraci? Stačí ho položiť na pružný rošt, ktorý dokonale rozloží jeho zaťaženie.

Kvalitný rošt predĺži životnosť matraca
Obrázok: Kvalitný rošt spoľahlivo rozloží tlak pôsobiaci na matrac, takže vás po prebudení nebude bolieť chrbát.

Dlhoročná tradícia ako záruka kvality

Ak sa rozhodnete nechať si vyrobiť rošty do postele na mieru, objednajte si ich u skutočných majstrov v odbore.

My v spoločnosti Materasso vyrábame postele, matrace a rošty na mieru od roku 1995. Z našej dielne ročne expedujeme 300 000 matracov a 70 000 roštov. Spolupracujeme s odborníkmi, ktorí majú dlhoročné skúsenosti v oblasti spálňového nábytku. Sledujeme trendy v tomto odvetví a uplatňujeme ich vo výrobe. Preto dokážeme uspokojiť aj tých najnáročnejších zákazníkov.

Naše postele, rošty a matrace na mieru vyrábame kompletne na Slovensku, konkrétne v obci Oravské Veselé. Ponúkame aj kompletné postele s matracom a roštom.

Ako to vyzerá v našej dielni a ako prebieha výrobný proces? Sledujte náš Youtube kanál, kde sa dozviete všetko, čo vás zaujíma.

Výroba roštov u nás začína nákupom dreva a končí expedíciou

V Materasso vyrábame rošty kompletne od A po Z. Každá časť procesu prechádza kontrolou, aby sme sa uistili, že dodávame tú najlepšiu kvalitu. Výroba roštov preto prechádza niekoľkými stupňami kontroly.

Ako vzniká rošt?

  • Kúpime drevo,
  • narežeme ho na dosky, late a latky potrebných rozmerov,
  • vyvŕtame do neho potrebné otvory,
  • upevníme ho spojovacím a kotviacim materiálom,
  • jednotlivé diely zmontujeme,
  • rošt podrobíme kontrole kvality,
  • odošleme ho do baliaceho strediska,
  • rošt sa uskladní v sklade a nakoniec sa vyexpeduje.

Rošt na mieru vyrobený na Slovensku
Obrázok: Rošty vyrábame kompletne v našej dielni na Slovensku.

Pri obrábaní dreva používame najmodernejšie technológie a CNC stroje, vďaka ktorým sú rošty na milimeter presné. Stroje sa používajú na spracovanie a opracovanie dreva (rezanie, brúsenie, frézovanie), z ktorého sa vyrábajú dosky. Používajú sa aj na montáž spojovacích prvkov. Z dosiek sa následne zostavuje rošt.

Stroje však nedokážu vykonať všetku prácu, preto sa značná časť roštov vyrába aj ručne. Ide napríklad o montáž gumových kapsičiek, do ktorých sa následne vkladajú lamely. Každá časť roštu sa v našej dielni spája ručne. Rošty dodávame na Slovensko, do Českej republiky, Nemecka, Poľska a Talianska.

Pozrite si, ako prebieha výroba roštov.

Z čoho a aké typy roštov vyrábame?

Ak chcete kvalitný rošt, musí byť vyrobený z kvalitného dreva. Používame brezovú a bukovú preglejku (preglejka je lepené drevo), ale aj bukový a smrekový masív. Rošty z našej produkcie majú certifikát FSC, čo je dôveryhodný systém sledovania a zaručenia pôvodu materiálu. Ak sa ako zákazník stretnete s týmto certifikátom, môžete si byť istí, že drevo použité na výrobu produktov pochádza z lesov obhospodarovaných trvalo udržateľným spôsobom. Naša spoločnosť sa môže pochváliť aj ďalšími certifikátmi. Napríklad:

  • ISO 9001, čo je systém riadenia kvality.
  • Používame certifikované zdravotne nezávadné švajčiarske lepidlo SIMALFA.
  • Certifikát Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, vďaka ktorému sú niektoré naše matrace zaradené do zoznamu registrovaných zdravotníckych pomôcok.
  • Certifikát Öko-Tex Standard 100 je medzinárodný systém testovania a certifikácie textílií, ktoré sú vyrobené zo zdravotne bezpečných materiálov.

Typy roštov

Výber roštu úzko súvisí s typom matraca. Preto vyrábame rošty, ktoré zodpovedajú súčasnému sortimentu matracov. Nie na každom rošte môže ležať akýkoľvek matrac. Aké druhy roštov pre vás môžeme vyrobiť?

  • Latkový rošt - jeden z lacnejších roštov. Je menej pružný, a preto je vhodný pre vyššie matrace. Najčastejšie sa kombinuje s pružinovými matracmi. Vyrába sa najmä zo smrekového alebo brezového masívu.
  • Lamelový rošt - pozostáva z pružných lamiel, takže naň môžete položiť aj tenší matrac. Tlak vyvíjaný na matrac sa vďaka pružným lamelám dokonale rozloží. Lamelové rošty sa zvyčajne kombinujú s penovými matracmi. Na výrobu sa najčastejšie používa smrekové drevo.
  • Výklopný rošt - môže byť lamelový alebo latkový. Výklopný mechanizmus uľahčuje prístup k úložnému priestoru pod posteľou.
  • Polohovacie rošty - vyrábame ručne a elektricky polohovateľné rošty. Polohovacie rošty možno polohovať v oblasti hlavy a nôh. Používajú ich zákazníci, ktorí si chcú v posteli užívať maximálne pohodlie, ale aj ľudia, ktorí sú dlhodobo pripútaní na lôžko. Pre pacientov dlhodobo ležiacich na lôžku je najlepším riešením elektrické polohovanie pomocou motora. Prostredníctvom diaľkového ovládania si môžu ľahko nastaviť požadovaný sklon. Druhou možnosťou je manuálne ovládanie.

Nastaviteľný rošt s elektrickou reguláciou
Obrázok: Naša ponuka zahŕňa aj polohovateľné rošty.

Nové technológie

Keďže neustále sledujeme trendy v oblasti posteľného nábytku, ako prví v Európe sme naše rošty začali ošetrovať levanduľovou impregnáciou. Ide o 100 % prírodný levanduľový vonný olej, ktorý nanášame na nosnú časť lamelových roštov.

Levanduľa má repelentné vlastnosti, takže chráni vašu posteľ pred hmyzom a moľami. Tým sa zvyšuje hygiena a čistota vašej postele. Okrem toho sa levanduľa používa aj v aromaterapii pre svoje liečivé účinky pri nespavosti.

Aký môže byť váš rošt vyrobený na mieru?

Ak si necháte vyrobiť rošt na mieru, môžete ovplyvniť viacero faktorov.

  • Nosnosť - nosnosť roštu by mala byť približne o 10 až 15 kg vyššia ako vaša hmotnosť.
  • Typ matraca - nechajte si vyrobiť rošt podľa typu matraca, ktorý máte doma. Latkové pevné rošty sú vhodné pre pružinové matrace. Pre penové matrace sú určené lamelové rošty, ktoré môžu byť polohovateľné.
  • Polohovací alebo pevný - konštrukciu matraca si vyberte podľa svojich spánkových návykov a zdravotného stavu. Ak trpíte slabým prekrvením končatín, máte problémy s kĺbmi alebo ste dlhodobo pripútaní na lôžko, potrebujete polohovateľný rošt. Oceníte ho aj vtedy, ak z postele sledujete televíziu alebo si pred spaním čítate. Ak nepotrebujete polohovanie, zvoľte si pevný rošt.
  • Veľkosť roštu - rošt musí dokonale pasovať do rámu postele. Ak máte atypické rozmery postele, nie je pre nás problém vyrobiť pre vašu posteľ perfektný rošt.

Nezabúdajte, že približne tretinu svojho života strávite spánkom, takže si zaslúžite spať na tom najlepšom.

Publikované 20.07.2023
Aj ty sa chceš poriadne vyspať? Pozri naše matrace

Taktiež sa Vam môže páčiť

blog 07.10.2024 ⦁ Tvrdosť matraca ⦁ Výber matraca ⦁ Porovnanie matracov Ako vybrať správny matrac