blog
25.01.2022

Zaobstarajte si kreslo, ktoré bude dokonale ladiť s vašou posteľou

Spálňa je jednou z najdôležitejších izieb v dome. Je totiž miestom, kde po celom dni odpočívate a načerpávate energiu prostredníctvom kvalitného spánku.  Jedným zo spôsobov, ako rýchlo zaspať a pokojne spať po celú noc, je relaxácia a čítanie pred spaním. Preto by vám v spálni nemalo chýbať pohodlné kreslo, ktoré dokonale ladí s vašou posteľou.

Vytvorte si v spálni útulný kút vďaka kreslu

Aj to, či sa v spálni dobre cítite, môže mať vplyv na kvalitu spánku. Spálňa nemusí byť len izbou s posteľou a nočnými stolíkmi, ale môže v nej vzniknúť aj útulný kút, ktorý budete mať spojený s chvíľami plnými odpočinku. Základom takého relaxačného miesta by malo byť pohodlné kreslo, v ktorom môžete len tak sedieť, čítať si obľúbenú knižku alebo časopis, či napríklad lúštiť krížovky.

Prečo zladiť kreslo s posteľou?

Aby ste sa v spálni cítili čo najlepšie, mala by, samozrejme, čo najlepšie vyzerať. V tom vám môže pomôcť správny výber farieb a taktiež zladenie jednotlivých kúskov nábytku. Pokiaľ bude kreslo v podobnom alebo v rovnakom dizajne ako vaša posteľ, bude spálňa pôsobiť jednotným a harmonickým dojmom.

Aby boli chvíle strávené v kresle ešte príjemnejšie, nezabudnite svoj malý kút pokoja vybaviť vankúšikmi, hrejivou dekou a lampičkou. K dokonalosti ho môžete priviesť malou kožušinou alebo stolíkom, na ktorý budete klásť knižky alebo telefón.


Čítanie pred spaním je tá najlepšia relaxácia.

Zoznámte sa s dizajnovými kreslami Materasso

Značka Materasso veľmi dobre vie, že v spálni nezáleží iba na kvalitnej posteli a matraci, ale aj na ďalších doplnkoch, ako sú nočné stolíky alebo práve kreslá. Veľkou výhodou kresiel Materasso je možnosť ich zladenia s posteľou, taburetom a nočnými stolíkmi. Samozrejmosťou je moderný design a komfortná výška.

Konštrukcia týchto kresiel je vyrobená z preglejky, vyberať môžete z viacerých typov a morenia podnoží a z veľkého množstva kvalitných poťahových látok. Vďaka širokému výberu farieb a odtieňov si na svoje príde naozaj každý, v ponuke je viac ako 150 druhov látok od celosvetovo uznávaných značiek.

Vyberte si kreslo podľa svojich predstáv

V ponuke značky Materasso nájdete hneď niekoľko typov čalúnených kresiel, ktoré sú navrhnuté tak, aby kombinovali praktickosť, pohodlie a luxusný dizajn. Poďme si ich v skratke predstaviť.

Kreslo Breeze

Kreslo Breeze sa pýši nadčasovým dizajnom a tiež vysokým komfortom sedenia, ktorý zaisťuje pružinový vlnovec. Čo sa týka vzhľadu kresla, vyberať môžete z troch typov prešívania a dvoch typov podnože.

Kreslo De Luxe

Luxusné kreslo De Luxe sa vyznačuje vysokým sedením, komfort opäť zaisťuje pružinový vlnovec. Rovnako ako v prípade kresla Breeze, aj tu si môžete zvoliť niektorú z mnohých poťahových látok, jeden z troch designov kresla a dvoch typov podnože.

Kreslo Modern

Pokiaľ dávate prednosť kreslám s nižšou opierkou, môžete zvoliť kreslo Modern, ktorého konštrukcia je vyrobená z masívneho vrstveného ohybného dreva. Ani tomuto kreslu nechýba pružinový vlnovec, ktorý zaisťuje, že sa vám v kresle bude veľmi pohodlne sedieť.

Kreslo Mont Blanc

Kreslo Mont Blanc s vysokým operadlom a sedákom prešitým v tvare kociek zažiari najmä v moderných interiéroch. Toto kreslo, založené na jednoduchých líniách, sa vyznačuje veľmi elegantným vzhľadom.

Dvojkreslo Budoir Mont Blanc

Chcete kreslo zdieľať aj so svojím náprotivkom? V tom prípade môžete svoju spálňu vybaviť štýlovým dvojkreslom s vysokou opierkou Budoir Mont Blanc.

Nezabudnite na podnožku

Chceli by ste si pri čítaní knihy alebo relaxácii vyložiť nohy? Potom nezabudnite ku kreslu prikúpiť aj podnožku. Značka Materasso ponúka tri typy podnožiek, a to Cut, Castelo alebo Cross.

Aj kreslo vám môže pomôcť k lepšiemu spánku. Vďaka nemu totiž môžete v spálni vytvoriť príjemný kútik, kde si budete pred spaním čítať knižku alebo len tak relaxovať. Ak chcete, aby kreslo v spálni vyzeralo čo najlepšie, zvoľte také, ktoré ladí s vašou posteľou.

Publikované 25.01.2022
Aj ty sa chceš poriadne vyspať? Pozri naše matrace